18 decembrie 2009

Prima zapada










Iata ca si la noi iarna si-a intrat cu adevarat in drepturi.De aseara ninge.Totul e alb ,ca in poveste.Azi am iesit la sanius.Pe fosta partie unde schiam odata,acum inchisa din lipsa de clienti ,e tocmai bun locul pentru sanius.Nici tipenie de om nu se vedea.Tare imi place zapada ,,netavalita,, de altii.Cand vezi doar pasii tai pe zapada...
Haruto s-a temut la inceput de ea.Ramasese intepenit cautand ajutor cu ochisorii lui mirati.Dar incet,incet a prins gust.Si nu mai voia sa plece.A cazut de vreo doua ori din saniuta direct cu nasucul in zapada.I-a placut tare mult.
Ninge incontinuu.Nu s-a oprit azi deloc ninsoarea.Maine vrem sa facem un om mare de zapada.Sper sa nu ne trezim insa cu nametii cat casa.
De cand a venit mama ma simt cea mai fericita femeie.E tare bine sa o am langa sufletul meu...
Aseara am avut un vis foarte ciudat.Pentru mine visele chiar sunt premonitorii.Insa ceea ce am visat azi-noapte nu stiu cum as putea interpreta.
Eram undeva pe o scara,la jumatatatea ei.Stateam asezata privind marea,sau o intindere de apa.Cerul era frumos,parca un rasarit de soare.Si deodata simt pe spate o picatura mare ,rece ca gheata.Ma uit cu surprindere deasupra mea .Si atunci vad intre norii albi chipul lui Isus care plangea.Nu mi-a spus nimic ,doar m-a privit cateva clipe plangand.Am fugit speriata ,in vis,la mama si i-am spus ce mi s-a intamplat .Si mama imi zicea ca ne asteapta vremuri grele,foamete mare ,iar Isus plange pentru noi.
M-am trezit putin tulburata de acest vis si toata ziua m-a urmarit acea imagine:Chipul Lui plangand.Si parca tot simteam picatura aceea pe spate.

6 comentarii:

Ana spunea...

ce frumos este copilasul!!!! Iti vine sa-l papi! Te rog,saruta-l din partea mea!

APRIL spunea...

Multumesc Ana.O sa-l pupacesc in plus,ca si asa este albit de toata familia zilnic.Pupici si tie de la noi.

Cristian Bartic spunea...

April, pasionat fiind de fotografie, incep prin a-ti spune (poate ca ma repet)ca imi plac foarte mult fotografiile tale!

Ce mult ne-am bucurat sa revedem locuri ce le-am calcat si noi in vara...! E adevarat, noi nu am vazut zapada. Din cauza cetii, la Shinhotaka nu am putut admira culmile "Alpilor Japonezi"...Ne dorim sa mai ajungem acolo si sa fie iarna...

Despre visul care l-ai avut: aceeasi ochi pe care i-ai vazut tu i-am vazut si eu privindu-l in ochi pe Matei. S-a intamplat intr-o noapte cand, avand 1-2 luni, din cauza colicilor se trezea foarte des. Devenisem un pic nervos (nu pe el ci pe situatie) ca nu mai inchisesem un ochi de mult timp dar acea privire m-a linistit complet. Si nu a fost decat ca o srafulgerare. Au fot exact aceeasi ochi albastri, patrunzatori, ce ii vazusem la actorul Robert Powell, cel care a jucat rolul lui Isus in filmul "Jesus of Nazareth" in regia lui Franco Zeffirelli. Pe moment, recunosc, m-am speriat foarte tare, mi s-au taiat picioarele si am crezut ca am halucinatii... Am incercat apoi sa mai revad acei ochi, acea privire, insa in zadar...Sunt convins ca in acel moment Isus a vrut sa mi se arate si mi s-a aratat!

Un Craciun fericit si un An Nou asa cum vi-l doriti!

Multi pupici din partea familiei Bartic!

Bianca spunea...

Ce frumos ca aveti zapada.Eu nu am mai vazut de cativa ani,adica vreo 5-6,cred.
Multumim de poze;Haruto se face mai scumpicel pe zi ce trece.Sper sa ne revedem curand.

APRIL spunea...

Taticul lui Matei,multumim pentru vizita.Imi cer scuze ca nu va vizitez si eu mai des,dar acum timpul nu prea imi permite.
Ma simt magulita pentru aprecieri,in ceea ce priveste modestele mele fotografii.sper ca in curand voi avea un aparat de fotografiat mai profesionist si pozele mele vor fi mai frumoase.Desi mai am multe de invatat despre aceasta arta.Orice sfat din partea ta este asteptat si binevenit.
Poate data viitoare vom merge impreuna la Alpii Japonezi.Mi-ar face mare placere,mai ales ca Haruto este de varsta apropiata cu Matei.
Cat despre vis...si acum am acea senzatie stranie,si acel chip nu-mi iese din minte.Poate ca El a vrut sa-mi arate ceva...
Sarbatori fericite va dorim si noi.Multa sanatate si un An Nou plin de bucurii si impliniri.
Pupici si din partea noastra.Si multumesc.

APRIL spunea...

Bianca ,ce ma bucur ca ne-ai vizitat!
Pai daca vrei zapada ,vino si ia de la noi!^-^
Si eu mi-as dori sa ne revedem curand si sa avem mai mult timp pentru noi amandoua,de stat la taifas fara sa fugim dupa pitici.
Te pup si te mai asteptam.