18 decembrie 2009

Prima zapada










Iata ca si la noi iarna si-a intrat cu adevarat in drepturi.De aseara ninge.Totul e alb ,ca in poveste.Azi am iesit la sanius.Pe fosta partie unde schiam odata,acum inchisa din lipsa de clienti ,e tocmai bun locul pentru sanius.Nici tipenie de om nu se vedea.Tare imi place zapada ,,netavalita,, de altii.Cand vezi doar pasii tai pe zapada...
Haruto s-a temut la inceput de ea.Ramasese intepenit cautand ajutor cu ochisorii lui mirati.Dar incet,incet a prins gust.Si nu mai voia sa plece.A cazut de vreo doua ori din saniuta direct cu nasucul in zapada.I-a placut tare mult.
Ninge incontinuu.Nu s-a oprit azi deloc ninsoarea.Maine vrem sa facem un om mare de zapada.Sper sa nu ne trezim insa cu nametii cat casa.
De cand a venit mama ma simt cea mai fericita femeie.E tare bine sa o am langa sufletul meu...
Aseara am avut un vis foarte ciudat.Pentru mine visele chiar sunt premonitorii.Insa ceea ce am visat azi-noapte nu stiu cum as putea interpreta.
Eram undeva pe o scara,la jumatatatea ei.Stateam asezata privind marea,sau o intindere de apa.Cerul era frumos,parca un rasarit de soare.Si deodata simt pe spate o picatura mare ,rece ca gheata.Ma uit cu surprindere deasupra mea .Si atunci vad intre norii albi chipul lui Isus care plangea.Nu mi-a spus nimic ,doar m-a privit cateva clipe plangand.Am fugit speriata ,in vis,la mama si i-am spus ce mi s-a intamplat .Si mama imi zicea ca ne asteapta vremuri grele,foamete mare ,iar Isus plange pentru noi.
M-am trezit putin tulburata de acest vis si toata ziua m-a urmarit acea imagine:Chipul Lui plangand.Si parca tot simteam picatura aceea pe spate.

Definitia zapezii

Definitia zapezii

A inghetat lumina in somn
si cade mirata pe strazi
visand ca rasare la poli.

Aceleasi Octavian Paler.Eternul.Si cel pe care il citesc fara sa ma plictisesc,sa ma satur...cel care imi face sufletul sa vibreze.