12 februarie 2010

Ramen



Ieri am fost sa mancam ramen.Odata la 2 saptamani ,mergem sa mancam ramen in oras.
Restaurantele unde se serveste ramen,ramen-ya,sunt multe in oras,insa nu toate au traditie sau vechime.Deci,ca atare,nu toate sunt gustoase.
La localul unde am mancat aseara mergem de vreo 2 ani.Supa este de exceptie,ca si topingurile puse in felul ales.Plus ,ca orice local care se respecta ,are si meniu pentru copii.
I-am luat si lui Haruto un set [ ce include si jucarie] si punete pe infulecat.
Cand ce sa vezi? Intre taiteii mei se scalda linistit un fir de par negru.Instant ,mi s-a oprit mancarea in gat si-am scos pe un servetel tot ceea ce aveam in gura.H. ma intreaba ce s-a intamplat.Ii arat.El zice sa-l scot si sa mananc mai departe.CEEEEEEEEEE?Bleahhhhhhh!Il strig pe cel ce ne-a adus supa.Ii arat si se uita si el la fel de siderat cum m-am uitat si eu.Apoi incepe o ploaie de scuze si rugaminti si iar scuze si ploconiri pana la pamant.Nu stiu cand mi se ia supa din fata si mi se aduce alta.H. e rosu la fata.De obicei japonezii din prea mult bun simt nu reclama unele greseli.
Mi-a pierit pofta de mancare.Samburelul nu a papat nici pe jumatate.Ii spun lui H.ca vreau sa plecam.
La casa ni se spune ca cele 2 supe ale mele sunt gratis.Refuz si platesc in insistentele interminabile ale galeriei de bucatari si ospatari.
E drept ca nu m-am lovit de multe ori de aceasta neplacere aici,asta e a doua oara.A mai fost acum un an,in Toyama ,la Favore moll,cand mancam o inghetata.Dar eu sunt pur si simplu scarbita de parul gasit in mancare.
Mi-a fost rau toata seara.
Mi-am amintit de copilarie.Cand am fost odata in tabara la Herculane si zilnic gaseam in mancarea de cantina cate ceva.In ultima zi a culminat cu un mare scrum de tigara ,drept garnitura la cartofi.Bleahhhh!
Voi cum procedati in astfel de situatie.Va opriti din mancat si plecati?Cereti alta portie?Sau chemati ospatarul si ii aratati?