13 decembrie 2009

Shirakawa-goIata ca ,desi locuim la 50 de minute pe high-way de Shirakawa mura,noi am ajuns abea acum sa-l vizitam.As fi vrut sa ninga ,pentru ca aceste satuc este mirific atunci cand este inzapezit.
M-am multumit si cu vremea care parca cerea primavara ,nu iarna.
Si iata-ne in masina ,pornind fericiti la drum ,buna dispozitie venind de la vreme ,bineanteles. 13 grade ,soare .Placut.
Oprim la primul convenience store pentru a lua de-ale gurii.Haruto bate din palme cand vede preferatul lui :onogiri.Neaparat cu ton si invelit in nori.Saliveaza de zor pana il desfac. Servim micul dejun in masina .Noi suntem invatati,pentru ca tot timpul plecam de acasa.Mama se uita lung la pachete si la cutiile fierbinti de cafea.
Pe drum trecem prin unul dintre cele mei lungi tunele din Japonia :11 km.
Si iata-ne ajunsi!
Shirakawa-go este un satuc de casute contruite in stilul gassho-zukuri ,inconjurat de munti si paduri in proportie de 96 la suta ,teren cultivabil ramanand numai de 4 la suta.Si pot spune ca-l gospodaresc cat se poate de bine.Fiecare metru de pamnat este folosit.
Shirakawa-go a fost atestat si recunoscut la The World Heritage a sesiunii a19-a UNESCO,din Berlin in decembrie 1995.Este muzeu national si rezervatie naturala ,pastrand astfel istoria speciei umane.
Shirakawa-go isi numeste casele Kiritsuma-Gassho-zukuri.
Reconstructia si renovarea lor a fost sponsorizata de catre Guvern.In fiecare an se investeste in acest satuc ,fiecare proprietar avand bani pentru a renova acoperisul si eventual peretii casei.Nu toate casele sunt locuite,asta neansemnand ca cele nelocuite sunt lasate in paragina.
Acest satuc este foarte vizitat in toate lunile anului de foarte multi turisti.Este unul din cele mai pitoresti locuri din Japonia,fiind o rezervatie culturala deosebita si o comoara a naturii si umanitatii.
Mama a fost foarte impresionata.Natura a fost foarte generoasa in acest loc si mama este fascinata.Se mira la orice lucru.Si noua ne place tare mult.Haruto alearga prin multime fericit.Tati abea se tine dupa el.
Ne plimbam mult pe aleile satucului.Apoi ne oprim sa bem un ceai cald si sa mancam dango.haruto nu are stare deloc.Vrea sa alerge,nu este inca obosit.
Mai stam cam 2 ore .Cumparam suveniruri si ne urcam in masina.Gata plimbarea pe ziua de azi.Haruto adorme in scaunelul lui , dupa numai 5 minute.
Drumul spre casa este la fel de frumos.Mama se mira de autostrazile suspendate.Ziua de azi a fost o zi fericita pentru ea,caci mama iubeste mult natura.Ma bucur ca i-am putut insenina macar putin sufletul.
Mai avem multe de vizitat.Si am sa va duc virtual si pe voi, prietenii blogului nostru ,acolo unde vom merge.Prin fotografiile mele.