12 iunie 2009

Ce carti mai ,,citeste,, bebe Haruto
















In ultimul timp carticelele lui Haruto s-au inmultit.In fiecare dimineata cum se trezeste imi cere cosuletul lui cu carti si incepe sa le rasfoaiasca pe rand.
Carticica cu semnalele sonore ce imita masina de pompieri,de politie,salvarea,semaforul,claxonul,este de departe preferata lui,imitand aproape toate sunetele.
Noi locuim aproape de locul unde soseaua se intersecteaza cu o cale ferata si zilnic aude semnalul sonor al barierei,si chiar vede becul rosu intermitent.Tot timpul sare disperat la geam sa-l vada.
Apoi,ii plac cele care imita animalele.Deja recunoaste vacuta,pisica si bineanteles catelul.
Rasfoieste vociferand tot timpul si cartile simple ,cu imagini de pisici,catei si animale salbatice.Imi arata cate unul cu degetul si turuie din gurita.
Mai sunt cateva carticele cu melodii japoneze foarte dragute,pe care danseaza si fredoneaza incantat,apoi bate din palme.Cantecul bananei ii place cel mai mult.
Nici locomotiva Thomas nu o neglijeaza.Zilnic ii aud suieratul si gafaitul.
In decembrie i-am luat din Romania "Capra cu trei iezi",care este in format puzzle,pe unele pagini.Inca nu stie de puzzle insa se uita mereu la imagini si se chitaie atunci cand vede iezii,artandu-mii cu degetul pe fiecare.
Mai are cateva carticele cu Ursuletul Pooh,cu Mickey Mouse si cu Wan-Wan,pesonajul preferat din toate emisiunile japoneze.De altfel ,am pus un filmulet cu el in paginile blogului.
Cam astea sunt!Dar,presimt ca la sfarsitul saptamanii vom imbunatatii colectia.