12 februarie 2009

Numai mama sa nu fii



Agonizez.Ma simt sfarsita.Daca as reusi sa dorm acum m-as cufunda intr-un somn adanc ,din care nu stiu daca m-as mai trezi.Starea mea cred ca se cheama:oboseala la superlativ.
Se luminase de ziua si Haruto nu dormise 2 ore cumulate.Atipea si dupa cel mult 15-20 de minute incepea sa urle.Dar urlat,nu gluma!La inceput l-am leganat si l-am pus la san ,dar dupa vreo 2 ore pur si simplu nu am mai rezistat.Ma tot intreb ce o avea?Nu cred ca il doare ceva...alta trebuie sa fie cauza,insa disperata cum sunt acum ,imi scapa!Nu reusesc sa-mi dau seama...
Azi am fost precum un robot.Basca ,sotul trebuia sa mearga la o inmormantare si trebuia sa-i pregatesc costumul si sa-i calc camasa.Pur si simplu imi venea sa ma intind pe jos si sa zac acolo in nestire.
Nici pe ziua nu a fost mai altfel.S-a trezit pe la 11 ,dupa un somn zbuciumat,intrerupt de cateva urlete,cateva inghitituri de lapte si n zvarcoliri.
Incerc sa inteleg ce-l supara.Nici cu Edi nu am dormit pana pe la un an,insa nu urla asa noaptea.Ziua e disperat dupa mine.Nu ma pot duce nici pana la toaleta sa nu urle de zici ca-l taie cineva.
Desi am zis ca-l voi alapta pana la un an,m-am hotarat sa-l intarc.Probabil ca dupa aceea va reusi sa doarma noaptea,si voi reusi performanta si de al culca din nou in patutul lui.
Nu stiu cum sa procedez.Nu am mai trecut prin asa ceva si ceva sfaturi de la mamici cu experienta mi-ar prinde bine.
Pe de alta parte,cel mare,Edi ma omoara cu bazdacurile lui.Na,pubertatea!Adolescenta!Insa ,acum chiar am nevoie de liniste si de ajutor.
Unde inainte era tot tolanit in camera de zi de trebuia sa-l ocolesc de fiecare data,acum nu-l mai vad cu orele.Vine de la scoala si nu mai iese din camera lui decat sa manance si seara la baie,respectiv spalat pe dinti.Cica:,,lasa-ma ,mama,ca am si eu nevoie de intimitate!,,.Nu mai zic ce show este cu imbracamintea,cu fitele,cu umblatul mai mult dezbracat pe frigul asta.
Apoi,majoritatea colegilor de clasa fumeaza deja si beau cafea,iar mie iesitul cu ei imi pune inima pe jar.S-a suparat odata pe mine ca a venit din oras si l-am pus sa sufle ,sa vad daca a fumat.Nu stiu cum sunt alti parinti,dar eu nu vreau ca fiul meu sa fumeze de la 13 ani.
Am vazut ca japonezii nu au nici o treaba cu faptul ca ,copii lor beau cafea.Exista la vanding machine tot felul de cafelute cu lapte sau fara.Am vazut si copii de 6-7 ani band,fara nici o problema.
Eu i-am luat lui Edi cacao de cand era mai mic.,si acum mi-a zis suparat ca il tot tratez ca pe un copil mic.Ca prietenii si colegii lui beau cafea ,nu cacao!
In schimb ma bucur ca-i acorda lui Haruto destul timp ,de joaca si atentie frateasca.
Insa eu ma simt obosita.Si intr-un fel daramata.Parca simt ca nu mai trece timpul odata sa trec si peste asta.Pe de alta parte nu vreau nici ca timpul sa treaca repede.Imi vreau copii cat mai mult timp langa mine.Edi ca maine creste si va pleca...De acum isi face ganduri de insuratoare!

Muzica


O noua melodie frumoasa cantata de Teresa Teng,o taiwaneza care a trait in Japonia ,fiind foarte iubita de public.
Cam toate melodiile cantate de ea sunt frumoase.