23 mai 2010

10 aprilie 2010






Haruto a implinit 2 anisori.Si fiindca ne aflam in Romania,am decis sa-i luam si motul.Prea multa lume ma intreba daca-i fetita...
Personajul lui preferat este McQueen,masinuta rosie din Cars.Dvd-ul l-a vazut de atatea ori incat stie si replici,zgomotele pe care le fac masinutele si multe altele.
Ce-as putea sa spun despre el la aceasta varsta.A inceput sa vorbeasca destul de mult si de bine.Tinand cont ca invata in paralel 2 limbi in acelasi timp,abia acum a inceput sa faca,timid ce-i drept,propozitii.sa lege cuvintele intre ele.dar nu mai mult de 3.De cand am venit din Romania ii turuie gura prin casa mai mult in romaneste.Vorbeste si cu batrana lui bunica de aici tot in romaneste ,iar ea se uita la el ca la filme straine.
Ii plac buzunarele si refuza cu incapatanare orice pantalon care nu are.Isi indeasa mainile pana la cot in ele si sta asa minute intregi.Ii plac din ce in ce mai mult masinile si invata lucruri noi despre ele.Ce fel de masini sunt si mai ales ce culori au.Pana acum e fascinat de ambulanta,pompieri,politie si ...masina de gunoi,pentru ca are desenat pe ea tot felul de personaje,flori si fluturi.
Ii plac foarte mult rosiile si inghetata.
Nu este fricos deloc ,se aventureaza peste tot.La locul de joaca,cand sunt mai multi copii ii place sa fie lider,nu imita nici un copil,vrea sa fie imitat.Daca cineva il impinge sau ii zice ceva urat,ii intoarce spatele si-l ignora.Iar daca data viitoare intalneste din nou acel copil nu se joaca cu el.
La varsta aceasta copii sunt ca un buretel,absorb orice informatie primita.dar cateodata ma uimeste memoria lui.
Ii plac florile si fluturii foarte mult.Se opreste la toate casele unde vede flori,le mangaie,le miroase.
Ii plac abtipildurile mult si le lipeste peste tot prin casa.Nu e zi sa nu am pe sosete macar unul.Insa a invatat lectia ca nu are voie sa scrie sau sa lipeasca ceva pe pereti.
La capitolul colorat stam mai slab,nu prea il atrage.In plus e stangaci.Tot ceea ce face face cu stanga.
Nu ii plac supele.Mananca numai legumele si carnita din ele.Ii place tofu foarte mult si cred ca ar manca la orice ora din zi.
In Romania nu a fost foarte incantat de mancarea de acolo.I-au placut maslinele si sunca presata,fulgii de porumb si sticks-urile.In schimb ,a fost foarte inebunit dupa laptele de capra si pot spune ca i-a mers foarte bine atat cat a baut.
Dimineata cand se trezeste bea laptele ,se uita vreo 15 minute la tv ,apoi vine si ne pune incaltarile lui in maini si ne spune repetitiv cuvantul ,,afara,,.
E un copil foarte energic,ca mai toti copii de varsta lui.E varsta cea mai dragalasa,acum,cand incepe sa vorbeasca ,sa inteleaga unele lucruri,sa se uite mirat in ochii tai asteptand un raspuns la intrebarile lui.
Ma ia cateodata de gat si ma pupa cu atata putere ,apoi se uita la mine si spune:'besti? Adica daca-l iubesc...
E inebunit sa-i acorzi atentie,sa nu-l respingi sau sa-l ignori.Uneori mai are accese de furie.Se supara si se tavaleste ca o minge pe covor.Il las sa-i treaca nervisorii,dar uneori e atat de incapatanat ca plange si tipa pana vin sa-l iau in brate si sa-l pup.
Mi-e tare drag de el cand il vad ca se ghemuieste noaptea langa mine sau ma cauta cu mana prin pat.
De ziua lui a fost tare frumos.Nasa i-a cumparat un tort cu preferatul lui.A fost foarte surprins ,se uita fascinat la el.Apoi suflatul in lumanare a fost de tot hazul,ca i-a placut si mai voia sa i-o aprindem inca o data ,si inca o data...
Dupa petrecere l-am tuns.Si din fatuca lui dragalasa de bebelus s-a ivit o fata la fel de dragalasa ,dar de baietel.
Mai avem multe de spus,insa e greu sa scrii cu cineva care te trage de maneca chemandu-te la joaca.Pe curand!