14 iunie 2008

Anotimpuri


Primavara imi aduce in suflet in fiecare an forte proaspete,visuri noi,sperante demult pierdute...Mi-as dori sa fie mereu primavara sa vad mereu gize trezindu-se la viata,copaci inmugurind,pamintul acoperindu-se de verdeata.
Primavara este anotimpul in care m-am nascut si in care am devenit pentru a doua oara mama.
Butonez de zor si alaturi in leagan este puiul meu cel mic rizind cu gura stirba la ceva ce numai el poate vedea.
Are numai 2 luni si 4 zile.
M-am gindit sa scriu aici povestea nasterii lui si cite ceva din viata mea aici.
Astazi au fost Mosii de vara.In Romania,la sate ,inca se mai pastreaza traditia de a imparti in aceasta zi cani de lut pline cu vin si castronele pline cu cirese.
Imi amintesc cum,copil fiind,ma urcam in ciresul matusii sa culeg cirese si coboram dupa o ora,cu burta plina si cu galetusa goala.Sau cum mergeam la piata in sezonul cireselor si cumparam cite 3-4 kilograme.Cirese pietroase,dulci si carnoase...mai aveau cite un viermisor ,insa daca nu-l vedeam ,cine putea sa spuna ca l-am mincat?!
Si aici sint in supermarketuri cirese,majoritatea aduse din America,insa se vind cu suta de grame pt ca sint cam scumpe.Mi-e atit de dor de pietele din Romania,unde vedeam mormane de legume si fructe de tot felul...
Aici primavara ma incinta cu ciresii salbatici si cu obiceiul japonezilor de a sarbatori si a se bucura de inflorirea lor.Ma incinta felul lor de a impodobi cu flori strazile ,casele,magazinele pina si toaletele!Mi-as dori sa fie si in Romania macar pe jumatate atit de curat,lumea macar pe jumatate atit de amabila...

Un comentariu:

Magalena jp. spunea...

Foarte frumos April...chiar sapt. trecuta i-am zis lui maica-mea la tel. ca imi este dor tare de ciresii bunica-mii ,si ca sa-mi zica mama ca anul trecut a taiat bunicnul ciresii....sabishi yooo!!!,erau ciresi pietroase..asa cum ai zis si tu,aici l-e cumparam la suta de gram(ciresi americane)...si putin cam piperate la pret,exista si in Romania ciresi japoneze(cele galbui)l-e zice "ciresi galbene"(in rom.),dar tot mai bune sunt cele pietroase...te pup dulce!sa-ti traiasca baieteii,sa-ti aduca multe-multe bucurii!

MADY (*=*)