22 iunie 2010

Pozne


Am inceput saptamana bine.
Citesc cu nostalgie postarea anterioara,in care povesteam cat de cuminte este puiul meu cel mic.Gata!S-au dus zilele linistite si tihnite.
Aseara a avut curiozitatea de a vedea cum arata un perete daca scrii pe el.Rectific,MAZGALESTI.
Ce este mai rau ca nu l-a impins curiozitatea sa scrie pe peretii camerei de zi sau a celorlalte doua camere de sus,unde este aplicat pe pereti un tapet lavabil.
Nu!El a ales camera cu tatami si pereti zugraviti,adica dormitorul parintilor...si al lui momentan,pt ca se joaca in camera lui,dar doarme tot cu noi.
In naivitatea lui,neantelegand ce a facut ma mai si chema sa-mi arate. Cand a vazut ca m-am suparat se lingusea pe langa mine si-mi arata cele mai dulci si mai ingeresti zambete ,soptind intruna:mami,mami...Apoi imi lua mainile si mi le punea pe capul lui sa-l mangai ,intocmai ca pe un catelus care a facut o treaba buna.
Cu o zi inainte ,m-am dus la baie ,dupa ce l-am pregatit si pe el de culcare.Am lipsit 15 minute,timp in care a stat cu tati.Tati,in transa la televizor. Spun in transa,caci altfel nu-mi explic ,cum nu a putut vedea ce face juniorul prin casa.
Usa de la dormitorul nostru este facuta in stil vechi.Desi casa nu este veche ,socrii mei au tinut sa faca si camere in stil japonez atunci cand au construit-o.Asta implicand :pe jos tatami[un fel de podea din rogojina] ,si usi shoji,din lemn ,carton pictat si hartie.
Haruto a binevoit sa jupoaie o parte din cartonul pictat,sa faca mototol bucata rupta si sa o arunce constiincios la gunoi.Am recuperat-o si am incercat sa o lipesc,dar arata jalnic,in plus mai lipseste o bucatica,si nu i-am dat de urma nicaieri.
Azi a fost numai lapte si miere in casa,pozand ca o vedeta.Dupa ce le-am salvat in calculator am observat fundalul.Deja face parte din peisajul casei,asa ca pana schimbam ceva,trebuie sa invatam sa traim cu scaparile de geniu ale ,,micului Picasso,,.

Un comentariu:

adra_bell spunea...

La noi sunt super pictati peretii, am lasat-o ca sa-si desfasoare fata creativitatea, si-asa zugravesc anu' asta.
Ce mare si frumos a crescut Haruto si asa bine ii sta cu palariuta de fata:)