12 februarie 2010

Ramen



Ieri am fost sa mancam ramen.Odata la 2 saptamani ,mergem sa mancam ramen in oras.
Restaurantele unde se serveste ramen,ramen-ya,sunt multe in oras,insa nu toate au traditie sau vechime.Deci,ca atare,nu toate sunt gustoase.
La localul unde am mancat aseara mergem de vreo 2 ani.Supa este de exceptie,ca si topingurile puse in felul ales.Plus ,ca orice local care se respecta ,are si meniu pentru copii.
I-am luat si lui Haruto un set [ ce include si jucarie] si punete pe infulecat.
Cand ce sa vezi? Intre taiteii mei se scalda linistit un fir de par negru.Instant ,mi s-a oprit mancarea in gat si-am scos pe un servetel tot ceea ce aveam in gura.H. ma intreaba ce s-a intamplat.Ii arat.El zice sa-l scot si sa mananc mai departe.CEEEEEEEEEE?Bleahhhhhhh!Il strig pe cel ce ne-a adus supa.Ii arat si se uita si el la fel de siderat cum m-am uitat si eu.Apoi incepe o ploaie de scuze si rugaminti si iar scuze si ploconiri pana la pamant.Nu stiu cand mi se ia supa din fata si mi se aduce alta.H. e rosu la fata.De obicei japonezii din prea mult bun simt nu reclama unele greseli.
Mi-a pierit pofta de mancare.Samburelul nu a papat nici pe jumatate.Ii spun lui H.ca vreau sa plecam.
La casa ni se spune ca cele 2 supe ale mele sunt gratis.Refuz si platesc in insistentele interminabile ale galeriei de bucatari si ospatari.
E drept ca nu m-am lovit de multe ori de aceasta neplacere aici,asta e a doua oara.A mai fost acum un an,in Toyama ,la Favore moll,cand mancam o inghetata.Dar eu sunt pur si simplu scarbita de parul gasit in mancare.
Mi-a fost rau toata seara.
Mi-am amintit de copilarie.Cand am fost odata in tabara la Herculane si zilnic gaseam in mancarea de cantina cate ceva.In ultima zi a culminat cu un mare scrum de tigara ,drept garnitura la cartofi.Bleahhhh!
Voi cum procedati in astfel de situatie.Va opriti din mancat si plecati?Cereti alta portie?Sau chemati ospatarul si ii aratati?

4 comentarii:

Ana spunea...

OOOOOO, ORIBIL! Nici eu nu suport,si mi se face rau daca gasesc ceva in mancare.Si apoi ,si dupa zile intregi daca imi amintesc revine senzatia de rau si de scarba. Eu as fi procedat exact ca tine!
We placut sicu sanatate! Pup

mamica de Sebastian spunea...

In tarile civilizate chemi ospatarul si ii arati,asa ar fi corect caci doar esti musafir in restaurantul lor..

APRIL spunea...

Multumesc ,Ana.Te pup si eu.De obicei iau foc la asa chestii,dar japonezii astia sunt o rasa asa calma ,incat ti-e rusine sa-i bati obrazul.

APRIL spunea...

Da,Florina.Ai dreptate.Asa am facut si eu.Numai ca nu am mai putut inghiti nici o lingura din supa proaspat adusa.
Cand a fost cu inghetata am acceptat una noua in loc pe care am mancat-o impreuna cu Edi,dar la supa nu am putut.
Multumim de vizita.Si eu v-am mai vizitat ,dar iertare ca nu am mai postat nici un comentariu.