1 martie 2009

Martisor


Iata ca a venit si luna martie!Ne pregatim incet ,incet pentru intampinarea primaverii.La noi mai greu va sosi,caci aici iernile sunt atat de lungi...
Azi am fost iar chiauna de somn ,caci Samburelul nu a dormit prea bine azi noapte.
S-a trezit pe la ora 8 si a inceput sa ma traga de par si sa-mi bage degetele in ochi,ca sa ma trezesc si sa ma joc cu el.Ne-am jucat putin si-apoi l-am lasat cu Edi sa ma duc la bucatarie,pt a pregati micul dejun.M-am indreptat glont spre filtrul de cafea,ca un drogat care se duce sa-si ia doza zilnica.Cat timp filtrul isi facea treaba,am incropit ceva pt cei mari ,lui Samburel urmand sa-i dau sa pape dupa aceea,caci numai ce golise ,,biberoanele,,mamicii de lapte.
Constat ca nu mai este zahar in cutie.Caut in dulap dupa o punga noua,cu ochii la ceea ce faceam si cu urechile la sforaitul filtrului.In sfarsit s-a oprit!Pun repede in cani,mie mai mult zahar si un sfert de cana lapte.Lui H. ii place mai amara,asa ca nu i-am pus decat o lingurita.Ma duc sa-i chem la masa si eu raman cu Haruto sus...cu gandul la cafeaua aburinda ce ma astepta pe masa din bucatarie.In sfarsit,vine Edi de jos si cobor eu.H.a mancat tot ,dar nu si-a baut cafeaua.Pe masa zace un mototol de servetele ,toate ude cu..cafea!Iar s-a fript la limba si-a scuipat peste tot cu cafea.Ma uit la perdele,sunt in regula,pe jos,totul ok.Imi zambeste ridicand capul din ziar si-mi zice sa gust si eu cafeaua.Il intreb de ce si-mi zice sa gust si sa nu mai intreb nimic.Bag boticul in cana mea,iau o gura zdravana si ma pregatesc sa-l apostrofez:ce-are ,draga,cafeaua?Mai vrei zahar?...Dar dintr-o data mi se ridica parul in cap,simturile o iau razna si fug disperata spre ghiuveta.In loc de zahar am pus sare.Era ...ce sa va spun,groaznica!Nu m-am uitat atent la punga si am patit-o!
H. razand cu gura pana la urechi imi zice sa nu mai fac nazuri altadata la cafeaua lui,caci duminica el se trezeste devreme si merge sa cumpere cafea,iar daca inca dorm cand se intoarce,vine si mi-o pune pe noptiera.Ca,a auzit el ca europenii sunt romantici rau si prefera cafeluta la pat.Si de aceea de atata timp el imi cumpara cafea si vine si mi-o aduce.De cate ori nu i-am spus razand,ca romantic ar fii,sa fim amandoi in pat si sa bem cafeaua impreuna...Of...
M-am lungit cu vorba si am uitat sa va spun ca va doresc o primavara cat mai frumoasa si mai plina de bucurii.Mi-e dor sa mai merg pe strada si sa vad pe revereul hainelor la femei,fetite si adolescente un mic snur alb-rosu ,simbol al zilei de 1 MARTIE.
Va doresc multe flori in suflet si primavara sa va mangaie inima cu prospetimea si frumusetea ei.

4 comentarii:

adra_bell spunea...

Amuzanta inamplarea cu cafeluta:)) Foarte dragut sotul tau ca se straduie sa imprumute ceva european de dragul tau.
Al meu face cafeaua dimineata si se duce sa o bea pe balcon, dar, invariabil, varsa din ea. I-am zis de muuuulte ori, sa nu mai umple cana pana in buza si asa nu o sa mai mearga cu ea taras.
O primavara luminoasa va dorim!

APRIL spunea...

Ha,ha,ha ce haioasa esti!
Da,incearca el ceva dar de putine ori izbuteste.Important este ca are vointa.
Multumesc si va doresc si voua o primavara la fel de luminoasa.

Anonim spunea...

Salutare tizuța mea.
Sa ai o primavara insorita.

APRIL spunea...

Multumesc la fel si tie.Numai bine!