9 martie 2009

De joi Samburelul este bolnav.Tocmai eram fericita ca anul acesta a trecut cu bine si nu s-a pricopsit cu nimic serios.Insa,de joi sunt innebunita.A inceput cu febra.38.Inca se mai juca prin casa.Incerca sa mearga singurel tinandu-se de pat.
Vineri am mers la doctor.M-a trimis acasa aproape la fel de nedumerita de cum mai dus,acum in plus bombanindu-l si pe H. ca nu a mers cu mine.Am plecat de la medic cu 4 supozitoare pt febra si ceva prafuri pt burtica ,caci avea diaree.
Toata ziua de sambata a facut febra,seara culminand cu temperatura de 39.6.A stat fara nici un chef de nimic,dormitand toata ziua,cand la mine in brate,cand la Edi,cand la tata.
Nici diareea nu a incetat cu toate prafurile pe care i le-am dat regulat,asa cum a zis medicul.Mi-a zis ca are un virus.De ce natura nu stie.Desi i-a luat sange,am inteles ca abea dupa ceva timp poate sti ce fel de virus este.Mi-as fi dorit sa fi fost si H. cu mine...Doctorul mi-a tot aratat carti cu tot felul de virusi si boli,numele lor fiind scris in latineste,el a crezut ca eu inteleg.De ce oare japonezii cred ca strainii cunosc toate limbile pamantului?Multi incearca sa-ti vorbeasca in engleza,cu un accent groaznic,crezand ca tu stii ce spune.Eu ,de bine de rau stiu,dar sunt multi care nu stiu engleza pentru ca nu asta este limba lor de origine.
Mi-a spus sa mai vin luni.Am plecat de acolo cu speranta ca nu-i va mai fi asa rau.
Ieri,duminica,am plans de mila lui.A avut numai febra de peste 39.Ii scadea putin si iar crestea.Medicamentele erau oricum foarte slabe.Doctorul mi-a zis ca,,sa lasam organismul sa lupte cu virusul,,.Da,sunt de acord.Dar nu asa.Nu pot sta sa ma uit cum se chinuie copilul meu cu febra mare,dureri...atatea zile nu a mancat nimic.Doar san.M-am felicitat in gand ca nu l-am intarcat.A fost singurul mod de al linisti,tinandu-l la pieptul meu...arzand de ma luau caldurile pe mine.Atipea putin si se trezea urland.Una peste alta se vede cum ,in curand,ii va da un dintisor sus.
Diareea nu a incetat atatea zile.Face o apa verde.Iar aseara a facut cu ceva mucozitati sancvinolente.Peste o ora mergem la doctor.Abea astept sa-l iau de cap si sa-l pocnesc de pereti.
Ma simt epuizata.Atunci cand reusesc sa-mi reincarc bateriile trebuie sa existe ceva care sa ma aduca din nou in pragul colapsului.Am dormit ,,iepureste,,atatea nopti incat acum mi-e teama sa mai vina noaptea.Sper sa fie bine...Sper sa-i treaca si sa nu mai aibe niciodata in viata astfel de momente.
Ieri a fost ziua femeii,ziua mamei si asa cum am mai spus-o am simtit cu toate puterile ce inseamna sa fii mama.Mi-as dori in astfel de momente sa pot avea o putere si sa iau durerile copiilor mei,sa ma doara pe mine,sa-i pot salva de la suferinta.

12 comentarii:

adra_bell spunea...

Sanatate multa lui Haruto!
E cumplit virusul asta, a avut si Eva prin septembrie, pana la urma am ajuns la antibiotic injectabil.
Si eu m-am felicitat atunci ca alaptez, cred ca fara san, cu toate sarurile mele de rehidratare, s-ar fi deshidratat

Unknown spunea...

ufff, imi imaginez prin ce treci... nu suport sa o vad pe fii-mea arzand si stand ca o leguma...

totusi mi se pare foarte superficiala atitudinea doctorului. dar poate suntem noi obisnuiti cu cocoloseala de aici. Din cate ai povestit tu, pana acum aici ar fi fost deja internat, cu branula si cu perfuzii, si cu vreo 3 antidiareice, un antibiotic si vreo doua antitermice bagate in el.

sincer eu m-as simti mai safe asa, si nici nu as asista la suferinta aia muta, care te termina psihic. ii doresc multa sanatate puiului, si tie nervi indeajuns de rezistenti sa treci peste toate...

PS: chestia verde e de la bila, si totusi e bine ca nu iti vomita (am presupus, din moment ce nu ai scris nimic despre asta). Dar virusul pe care il are e chiar puternic din cate povestesti... poate ar trebui sa il iei mai tare pe nenea doctorul ala

Ruxel spunea...

Oooofff, multa sanatate va dorim. Da-i sa bea lichide multe sa nu se deshidrateze.
Aveti grija!

mamica de Sebastian spunea...

Off sanatate multa va dorim,sigur ii trebuie antibiotic

Loredana spunea...

iti inteleg durerea! din paacate nu sunt doctor sa iti dau un sfat avizat! dar stiu de la doctorita noastra ca pentru febra daca remediile medicamentoase nu sunt bune trebuie sa incerci mult si cu cele naturale. de la ea stiu ca scortisoara scade bine febra. noi facem mult compot de mere si punem din abundenta scortisoara cand e bolnavioara. dar pana acum slava domnului nu a avut nimic serios nicioadat. sanatate multa sa aveti.

alina spunea...

Să știi că dacă infecția a fost virală (99% din cazurile de diaree combinată cu febră), nimic nu-l poate ajuta, antibioticele fac mai mult rău unui stomăcel și așa deranjat. Singurele chestii care îl ajută sunt antitermicele (paracetamol) și hidratarea bună (f bine că l-ai alăptat). Dacă refuză lichidele (lapte, ceaiuri), există niște săruri cu glucoză pt compensare (întrebi la farmacie, aici le spune Pedialite).

Bogdana, în Ro se face abuz de medicație, și nu exagerez! Antibioticele sunt bune numai și numai dacă infecția e bacterială, se întâmplă ca peste o viroză care slăbește organismul și imunitatea să apară și vreun stafilo sau stepto-coc din ăsta, și atunci, da, e nevoie de antibiotice.
Antitermicele însă da, ai dreptate, sunt necesare, mai ales la febră peste 39.

APRIL spunea...

Va multumesc pentru compasiune si incurajari.
Adra_bell,la tine cat a tinut?E deja a 6-a zi si Haruto tot mai are diaree.Asa este,bine ca i-am putut da laptic de la san.
Bogdana,Haruto nu vomita,asta e un mare noroc.In ceea ce-l priveste pe doctor...asa sunt cam toti pe aici.Japonezii prescriu foarte greu antibiotice,numai in cazuri grave.Au medicatie foarte slaba in comparatie cu noi.Ieri,dupa ce mi-a turuit gura cateva minute de nervi mi-a explicat senin si calm,ca,pentru binele lui nu ii prescrie medicamente puternice,tinand cont ca el nu este sensibilsi nici nu s-a imbolnavit des.
O prietena mi-a zis ca ,daca vreau alte medicamente sa-i cer eu pur si simplu medicului.Pai cum?Si scopul medicului care e?Si de unde sa stiu eu aici ce fel de medicamente ii trebuiesc?
ieri doctorul mi-a spus zambind ca ,,gata,ce-a fost mai greu a trecut!nu mai fii suparata!,,si mie imi venea sa-l strang de gat!
Ruxel,multumesc.I-as da daca as sti ca bea!Cu toate astea ii fac ceaiuri si ii dau apica.Problema este ca Haruto nu bea din biberon,iar cu lingurita...dupa 2 lingurite daca o mai ia si pe a treia sunt fericita.si asta nu prea des.
Mamica lui Sebastian,multumim.Si voua sanatate multa.
Loredana,multumesc pt grija.Nu stiu daca un compot i-ar face bine,tinand cont ca are diaree de atatea zile.Fructele si sucurile de fructe,contin zahar...iar zaharul pt o burtica bolnavioara nu prea este bun.Dar chiar si asa,macar de ar bea.Cum am mai zis noi avem probleme cu bautul altor lichide.De aia am si vrut sa-l intarc.Cand era mai micut beau si apa si ceai mult,insa acum nu mai vrea decat san.Cand i se face sete ma trage de bluza.^-^.
Va multumesc tuturor.Sper sa fie bine caci ma simt epuizata.

Ana spunea...

sanatate multa!

singamaraja spunea...

Singamaraja reading your blog

Ruxel spunea...

@April: cum mai sunteti?

Bejenaru Gabriela spunea...

multa sanatate,este atat de scump si dragalas

adra_bell spunea...

A tinut foarte mult.
Febra doar o zi si o noapte, peste noapte am stat la spital, i-au facut analize, si apoi i-au dat antibiotice, in urma analizelor, asa sper macar.
Voma tot o zi, dar diareea a fost apoasa timp de 3-4 zile, apoi s-a mai inchegat scaunul, dar s-a normalizat abia dupa 7-8 zile.
Cand, in sfarsit a fost bine, nu avea deloc pofta de mancare, a durat o saptamana sa-si revina.
Cat a fost cu scaun apos i-am dat si saruri de rehidratare, 2-3 ml pe ora cu seringa.
Scuze ca am vazut asa tarziu comentariul tau