12 februarie 2009

Numai mama sa nu fii



Agonizez.Ma simt sfarsita.Daca as reusi sa dorm acum m-as cufunda intr-un somn adanc ,din care nu stiu daca m-as mai trezi.Starea mea cred ca se cheama:oboseala la superlativ.
Se luminase de ziua si Haruto nu dormise 2 ore cumulate.Atipea si dupa cel mult 15-20 de minute incepea sa urle.Dar urlat,nu gluma!La inceput l-am leganat si l-am pus la san ,dar dupa vreo 2 ore pur si simplu nu am mai rezistat.Ma tot intreb ce o avea?Nu cred ca il doare ceva...alta trebuie sa fie cauza,insa disperata cum sunt acum ,imi scapa!Nu reusesc sa-mi dau seama...
Azi am fost precum un robot.Basca ,sotul trebuia sa mearga la o inmormantare si trebuia sa-i pregatesc costumul si sa-i calc camasa.Pur si simplu imi venea sa ma intind pe jos si sa zac acolo in nestire.
Nici pe ziua nu a fost mai altfel.S-a trezit pe la 11 ,dupa un somn zbuciumat,intrerupt de cateva urlete,cateva inghitituri de lapte si n zvarcoliri.
Incerc sa inteleg ce-l supara.Nici cu Edi nu am dormit pana pe la un an,insa nu urla asa noaptea.Ziua e disperat dupa mine.Nu ma pot duce nici pana la toaleta sa nu urle de zici ca-l taie cineva.
Desi am zis ca-l voi alapta pana la un an,m-am hotarat sa-l intarc.Probabil ca dupa aceea va reusi sa doarma noaptea,si voi reusi performanta si de al culca din nou in patutul lui.
Nu stiu cum sa procedez.Nu am mai trecut prin asa ceva si ceva sfaturi de la mamici cu experienta mi-ar prinde bine.
Pe de alta parte,cel mare,Edi ma omoara cu bazdacurile lui.Na,pubertatea!Adolescenta!Insa ,acum chiar am nevoie de liniste si de ajutor.
Unde inainte era tot tolanit in camera de zi de trebuia sa-l ocolesc de fiecare data,acum nu-l mai vad cu orele.Vine de la scoala si nu mai iese din camera lui decat sa manance si seara la baie,respectiv spalat pe dinti.Cica:,,lasa-ma ,mama,ca am si eu nevoie de intimitate!,,.Nu mai zic ce show este cu imbracamintea,cu fitele,cu umblatul mai mult dezbracat pe frigul asta.
Apoi,majoritatea colegilor de clasa fumeaza deja si beau cafea,iar mie iesitul cu ei imi pune inima pe jar.S-a suparat odata pe mine ca a venit din oras si l-am pus sa sufle ,sa vad daca a fumat.Nu stiu cum sunt alti parinti,dar eu nu vreau ca fiul meu sa fumeze de la 13 ani.
Am vazut ca japonezii nu au nici o treaba cu faptul ca ,copii lor beau cafea.Exista la vanding machine tot felul de cafelute cu lapte sau fara.Am vazut si copii de 6-7 ani band,fara nici o problema.
Eu i-am luat lui Edi cacao de cand era mai mic.,si acum mi-a zis suparat ca il tot tratez ca pe un copil mic.Ca prietenii si colegii lui beau cafea ,nu cacao!
In schimb ma bucur ca-i acorda lui Haruto destul timp ,de joaca si atentie frateasca.
Insa eu ma simt obosita.Si intr-un fel daramata.Parca simt ca nu mai trece timpul odata sa trec si peste asta.Pe de alta parte nu vreau nici ca timpul sa treaca repede.Imi vreau copii cat mai mult timp langa mine.Edi ca maine creste si va pleca...De acum isi face ganduri de insuratoare!

7 comentarii:

adra_bell spunea...

Offf, greu! N-am nici un sfat, experienta zero, Eva suge inca, ma gandesc sa incep procesul de intarcare prin mai si sa-l sfarsesc prin octombrie.
Despre Haruto, e cumva prins in vreo achizitie majora, gen mers in picoare-stat in picioare-mers de-a busilea? Ca strumfii astia asa sunt ei mai nelinistiti cand invata cate ceva peste zi, repeta in somn, experientele noi ii agita. Cred ca e doar o etapa, o sa treaca ea, ca trebuie sa lase loc la altele si mai si...Sincer nu cred ca intarcatul te ajuta, mai ales daca e obisnuit sa adoarma la san, iti va fi si mai greu.
Despre Edi chiar n-am nici o idee, dar imi aduc aminte ce important era in adolescenta sa fiu la fel ca gasca

Ana spunea...

ooooof,draga mea,imi pare rau ca treci prin atatea
eu nu stiu ce sfat sa ti dau ca nu sunt mamica din pacate,dar spune Rugaciunea Inimii ca e simpla si cea mai puternica,si sigur Haruto se va linisti,eu spun rugaciunea aceasta in toate momentele grele..."Doamne IIsuse Hristoase,Fiul lui Dumnezeu,miluieste-ma pe mine,pacatoasa ( numele tau) spune in gand si toate se vor linisti,poate nu de tot dar va fi mai suportabil,sigur, Te imbratisez cu drag,sanatate multa la toti ai tai si tie :*

Mamichan spunea...

Mami draga ...gambate cu siguranta copii tai iti vor aduce multe bucurii in viata!!!!De Haruto ,eu zic ca daca tu esti obosita(stresata) si agita toate aceste se transmit si bebelusului si devine si el agitat .Incearca sa te pui la somn cu el si daca el te simte aproape cred ca nu se va mai trezi noptile.Bafta si sa auzim numai de bine!Incearca sa te odihnesti cat mai mult iar trecutul si gandurile rele (incearca sa le uiti)si sa te gandesti doar la ce va fi de acum incolo;)popp

alina spunea...

Ești sigură că nu-s ceva dințișori de vină?? Nu-l înțărca, e păcat, plus că laptele tău îi dă endorfine, îl calmează. Știu cum este, și eu am pățit la fel cu amândouă fetele, și la mine a fost și distanță tare mică între ele. Anna încă se trezește peste noapte de 2-3 ori. Și are deja 13 luni.
Iar cu cel mare ... of, e tare greu, dar eu cred că ar trebui să-i explici, ca unui om mare, de ce nu ai vrea ca el să fumeze și să bea cafea, că dacă unii părinți sunt inconștienți și-și lasă copiii să facă așa, e păcat, dar tu nu vei face asta. Și ține-te tare pe poziții, nu ceda doar pt că așa e moda în jur. Mai târziu îți va fi recunoscător!

APRIL spunea...

Andra,da ai dreptate,e greu,pt ca il adorm numai la san.Si da,a inceput de putin timp sa descopere lumea in 4 labute.Are o viteza uimitoare.I-am lasat accesul si in camera de zi si in dormitor si patruleaza peste tot.Ii umbla manutele zici ca-s bagate in priza!
Ai fost haioasa cu intarcatul Evei...cred ca si la mine la fel va fi.
Si mie imi placea sa fiu de gasca ,dar aveam o frica de tata cand era vorba de lucruri interziseeeee....
Ana,multumesc,saritoare si inimoasa ca de obicei.Am sa fac asa cum spui.Sper ca Domnul sa aiba mila de mine.
Mamichan,multumesc.Am incercat ,crede-ma,toate variantele.In perioada asta nu merge nimic!Imi doresc,of,Doamne,cat imi mai doresc,sa ma pot odihni...Multumesc,sanatate si voua.
Alina,multumesc si tie de vizita si raspuns.Nu stiu daca sunt dintisorii.Lui i-au dat pe le 7 luni cei 2 de jos si dupa aia nimic.M-am tot uitat in gurita lui dar nu se vede nimic.
Cat despre Edi...cred ca discutiile interminabile cu mine il mai aduc cu picioarele pe pamant.Vorbesc cu el orice,ii explic,am rabdare de fier.N-as vrea sa apuce pe un drum gresit,na,ca fiecare mama cred.Dar stiu ca la varsta asta tentatiile sunt multe.Nadajduiesc insa ca i-am dat o educatie buna si l-am ajutat sa gandeasca sanatos pana acum.Problema la el este,ca e foarte influentabil.
Va multumesc pt raspunsuri,pt faptul ca ma sustineti.Chiar imi este foarte greu acum.

salmi spunea...

Eu inclin sa cred ca dintisorii sunt totusi de vina la Haruto. Imi amintesc ca si Silvia facea la fel in perioada aceea, chiar daca inca nu se vedea ca erup. Dar el probabil simte si il supara/doare. De aceea e nelinistit. Te inteleg ca iti e greu, dar gandeste-te ca e o perioada trecatoare si vor veni altele...vezi varsta lui Edy...
Am si eu o viitoare adolescenta acasa...Diana are 12 ani jumate. Aici copiii beau cola, uneori si cafea. Nici eu nu o las, nici macar Cola. Adica noi nu cumparam in casa. Dar la zilele de nastere tot bea. De fumat inca nu...nu mi-a zis de nici o colega, desi e posibil deja sa inceapa si ele. Eu am noroc ca Dianei nu-i place, dar cred ca in gashka, la teribilism orice e posibil. Diana inca sta cu noi, uneori se mai retrage in camera ei sa citeasca. Spun inca pentru ca ma astept sa inceapa si ea cu intimitati. Totusi sper ca avand o relatie prieteneasca sa pot sa o inteleg si sa stiu ce face. Macar sa aiba incredere sa vina si sa imi spuna.
Iti doresc multa putere sa treci peste toate, e bine ca ai calm cu Edy si ca incerci sa il intelegi.
Pup cu drag.

Adrian Mihalcioiu spunea...

Bunica imi povestea ca pe vrema razboiului suzeta era facuta dintr- un tifon in care bagau miez de paine inmuiat in lapte.
Si-mi zicea ca daca inmoi numa un pic in cel vinisor rosu, cum folosete popa la slujba, una doua se opreste pruncu din plans si trage un pui de somn numai bun pentru linista ta.

Asa zicea bunica ...