8 februarie 2009

De ieri...


Sunt obosita.Azi am avut o zi plina,iar azi-noapte nu am dormit prea bine,din nou.
De fapt de vineri spre sambata noapte.Eram fericita ca am reusit sa ma bag mai devreme in pat.Era 1 fara un sfert,dupa ritualul de rigoare:crema fata,crema maini,crema picioare,citit 10 minute si baut cana cu ceai.
Atipisem.Cand aud un horcait,ca si cum cineva se ineca.Sar disperata si ma aplec peste patutul lui Haruto.Voma cu ochii inchisi,inca dormind,presupun.L-am ridicat tremurand.A vomitat cateva minute bune.Se oprea si iar incepea.Eram atat de speriata incat nu stiam ce sa fac.Cand s-a oprit a inceput sa planga.Poate ca si tacerea lui m-a speriat.Vomita ca un adult,fara sa se tanguie,fara sa scoata decat acele sunete specifice.
Cand s-a mai linistit l-am schimbat repede de hainute si l-am pus in bratele lui tati,care statea pe marginea patului impietrit,parca nici nu respira.
Mi-am schimbat pijamalele caci eram si eu uda toata,certandu-ma in gand continuu ca am insistat atat sa il culc in patutul lui.Daca nu-l auzeam si se sufoca?...Ma linistesc mai apoi...ma tot gandesc ca uneori reactionez ca o mama nebuna si disperata.
L-am leganat in brate pana spre dimineata.Cand si cand suspina si gemea cu capul pe pieptul meu.Ma tot framantau gandurile:ce^a mancat azi,ce-a baut azi...de la ce ii este rau?
Ieri nu a mai vomitat insa a avut diaree.Si a fost bazait tot timpul.
Eu am fost ca un zombi toata ziua.Obosita,obosita...incercand sa fac fata cu brio zilei...asteptand cu nerabdare noaptea sa-mi pot adihni trupul .
Azi-noapte a dormit mai bine.Nu s-a trezit decat de 2 ori cautand sanul ca un pui de cartita,cu ochisorii inchisi.
Si azi,azi am avut o zi plina...Despre care voi scrie maine.Acum merg la somn caci sunt franta.

   

9 comentarii:

Ruxel spunea...

Doamne, bine ca l-ai auzit. Nu te mai invinovati pentru ca nu ai gresit cu nimic.

Ana spunea...

oh,sanatate multa! vezi daca ii dai apa dela robinet sanu fi facut enterocolita sau cine stie poate l o fi deocheat cineva spune i Tatal Nostru de 3 ori mangaindu l pe frunte!!! sanatate si somn usor

APRIL spunea...

Ruxel,multumesc mult.Da ,asa e ,bine ca l-am auzit ca in ceea ce-l priveste pe sotul,slabe sperante,doarme de tai lemne pe el.Nimic nu aude.
Ana,nu nu-i dau apa de la robinet.Cumpar apa special imbuteliata de la raionul pt bebelusi.Si de deochi...am sunat-o chiar in noaptea aia pe mama,caci eu pot sa-i zic si de 100 de ori ca nu-i trece.
Cred totusi ca a fost o indigestie,desi nu i-am dat nimic nou.Multumesc.

Unknown spunea...

april? eu am vazut ca puiul are aproape zece luni, ceea ce nu am vazut este daca i-au aparut dintisorii sau nu...

fii-mea a facut la fel la prima eruptie... voma in mijlocul noptii, diaree si febra 39,5...

sanatate multa!

APRIL spunea...

Bogdana,multumesc.Da,maine implineste 10 luni.Si are doar 2 dintisori jos,care i-au dat pe la 7 luni.Ceilalti nu prea vad ca au de gand sa vina.M-as bucura sa stiu ca este de la dintisori si nu de la alimentatie.
Multumesc pt vizita.Apropo,frumos nume!

mamica de Sebastian spunea...

Vai si mie imi era frica cind vomita Basse,mai ales cind era asa mic ca al tau.Bine ca l-ai auzit.Insanatosire grabnica va doresc si tie odihna cit mai multe

Anonim spunea...

frumos copilasul :) cred ca sunt cele mai frumoase momente atunci cand ai unul ..

romancuta spunea...

April,imi pare rau pentru copil.
Eu ori de cate ori intru la tine aici,mereu esti trista ,deprimata,nemultumita nu te-am vazut niciodata sa scrii ca esti fericita de ceva,de ce oare??

APRIL spunea...

Mamica lui Basse,multumesc pentru grija.Cu cel mare nu am patit niciodata asa ,poate de aceea am si intrat in panica.Sanatate si odihna iti doresc si tie,si tu ai nevoie acum.Pupici
Cristian,multumesc.Da ,cred ca sunt cele mai frumoase momente ,dupa parerea mea,din viata unui om.Cand vei avea la randul tau,vei intelege.
Romancuta ,multumesc pt vizita.Nu stiu daca in toate postarile mele am fost trista si deprimata.In ultimul timp poate,de cand m-am intors din Romania am avut cateva postari in care am scris si despre partea mai intunecata a sufletului.E-adevarat.Insa nu mereu.
Despre fericire mi-e greu sa vorbesc.Nu stiu daca ceea ce simt acum se numeste fericire.Nu am trait-o niciodata ca sa pot spune ca acum simt asta.Simt dragoste,caldura si liniste ;ceea
ce pentru mine inseamna mai mult decat cuvantul,, fericire,,.
Ma simt implinita ca mama,ca femeie mai putin.Nu ma intelege gresit.Iubesc si sunt foarte iubita,insa viata m-a invatat sa fiu mai precauta cu ceea ce simt,sa invat sa-mi impart sufletul si viata sub alte criterii.
E mult de povestit.Am ales sa deschid alt blog ,tocmai pt a scrie acolo ce ma framanta.
Multumesc oricum.Si sa stii ca sunt o persoana destul de vesela si de deschisa.